2018. július 29., vasárnap

"Ízőrzők Mözs" - a youtu.be oldalán


2018. július 28-án, 11.20 órakor volt látható a Duna tv-ben az "Ízőrzők" legújabb epizódja, melyet szülőfalumban, Mözsön forgattak. 

Aki lemaradt róla az megnézheti, a youtu.be oldalán, ITT.





8 megjegyzés:

  1. Újra megnéztem, de most a joutu-ban az Ízőrzők Mözsön forgatott epizódját. Most valahogyan más szemmel láttam, mint a Dunán 28-án. De lehet, hogy akkor elvonta a figyelmemet a férjem, mert mindig jött-ment és kérdezett valamit, meg már készülődtünk az ebédhez is. De most láttam, hogy elég sok fotóval mutatták be a települést, tehát nemcsak szóval. Szóval takaros kis település.
    De azt elmondanád, hogy miért írod, hogy Mözs a szülőfalud, amikor a Magamról oldaladon pedig azt olvastam, hogy Szekszárdon születtél?

    VálaszTörlés
  2. Érdekes amit kérdezel :-) Igen, Szekszárdon születtem, de Mözsön nevelkedtem, aztán valahogy mindig így szoktam mondani. De igazad van, mert Szekszárd a szülővárosom, Mözs pedig csak a "gyerekkorom faluja"... :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Katalin nem kell idézőjelbe tenned a gyerekkorod faluját, és azt írnod, hogy csak. Egy gyereknek, ahol nevelkedik az a fontos hely és tekinthet arra a helyre úgy, hogy a szülőfaluja, hiszen ahol sületett azt nem ismeri.
      Az én anyukámnak sincs semmi kötődése a születési helyéhez, mert 3 éves korában elköltöztek onnan.
      Azért kérdeztem tőled, mert érdekelt a válaszod, ami hasonló az anyukáméhoz - aki már sajnos nem él.

      Törlés
    2. Nagyon sajnálom, tudom mit jelent elveszteni egy Édesanyát....
      Szekszárdot jól ismerem, és szeretem is, itt van Mözstől pár km-re, középiskolába is ott jártam.

      Törlés
    3. Köszönöm az együttérzésedet.
      Akkor te szerencsésebb vagy az anyukámtól, hogy jól ismered a szülővárosodat, hogy olyan közel is van Mözshöz.
      Szekszárdon van egy ismert mézeskalácsos dinasztia, sokáig leveleztem velük, rengeteg receptet kaptam tőlük, meg videót a mézeskalács készítés lépéseiról, ők a Petrits család. Van egy mézeskalács múzeum is. Nem tudom, hogy ismered-e őket?

      Törlés
    4. Már hallottam róluk, de még nem jártam a múzeumukban. Apukám már igen...

      Törlés
  3. Én meg egy egyszerű IZŐRZŐK rajongó vagyok.Laci bácsi.Imádom a régi,fiatal korombeli ételeket, és érdekelnek a régi ételek elkészítésének eszközei.Jártam MÖZS-ön néhányszor sportos ügyben régebben.A műsorban a TOLÓFÁNK készítésének eszköze fogott meg.Kérdésem: hol lehet ilyen kitoló eszközhöz hozzájutni?Megkeresném!Segítségét köszönöm.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm megkeresését, de sajnos nem tudom, hogy manapság hol lehet ilyet kapni. Akinek van, azok mind régi darabok. Talán edényeket áruló vásározóknál, de nem tudom....

      Törlés