2018. július 28., szombat

"Ízőrzők Mözs" - a youtu.be oldalán

2018. július 28-án, 11.20 órakor volt látható a Duna tv-ben az "Ízőrzők" legújabb epizódja, melyet szülőfalumban, Mözsön forgattak. 

Aki lemaradt róla az megnézheti, a youtu.be oldalán, ITT.6 megjegyzés:

 1. Újra megnéztem, de most a joutu-ban az Ízőrzők Mözsön forgatott epizódját. Most valahogyan más szemmel láttam, mint a Dunán 28-án. De lehet, hogy akkor elvonta a figyelmemet a férjem, mert mindig jött-ment és kérdezett valamit, meg már készülődtünk az ebédhez is. De most láttam, hogy elég sok fotóval mutatták be a települést, tehát nemcsak szóval. Szóval takaros kis település.
  De azt elmondanád, hogy miért írod, hogy Mözs a szülőfalud, amikor a Magamról oldaladon pedig azt olvastam, hogy Szekszárdon születtél?

  VálaszTörlés
 2. Érdekes amit kérdezel :-) Igen, Szekszárdon születtem, de Mözsön nevelkedtem, aztán valahogy mindig így szoktam mondani. De igazad van, mert Szekszárd a szülővárosom, Mözs pedig csak a "gyerekkorom faluja"... :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Katalin nem kell idézőjelbe tenned a gyerekkorod faluját, és azt írnod, hogy csak. Egy gyereknek, ahol nevelkedik az a fontos hely és tekinthet arra a helyre úgy, hogy a szülőfaluja, hiszen ahol sületett azt nem ismeri.
   Az én anyukámnak sincs semmi kötődése a születési helyéhez, mert 3 éves korában elköltöztek onnan.
   Azért kérdeztem tőled, mert érdekelt a válaszod, ami hasonló az anyukáméhoz - aki már sajnos nem él.

   Törlés
  2. Nagyon sajnálom, tudom mit jelent elveszteni egy Édesanyát....
   Szekszárdot jól ismerem, és szeretem is, itt van Mözstől pár km-re, középiskolába is ott jártam.

   Törlés
  3. Köszönöm az együttérzésedet.
   Akkor te szerencsésebb vagy az anyukámtól, hogy jól ismered a szülővárosodat, hogy olyan közel is van Mözshöz.
   Szekszárdon van egy ismert mézeskalácsos dinasztia, sokáig leveleztem velük, rengeteg receptet kaptam tőlük, meg videót a mézeskalács készítés lépéseiról, ők a Petrits család. Van egy mézeskalács múzeum is. Nem tudom, hogy ismered-e őket?

   Törlés
  4. Már hallottam róluk, de még nem jártam a múzeumukban. Apukám már igen...

   Törlés