2024. május 2., csütörtök

A Mözsi Német Nemzetiségi Klub és a Nyugdíjas klub közös májusfa állítás május 1-én


2024. május elsején, ezen a kellemesen napos, szép májusi napon a két mözsi klub tagjai közösen ünnepeltek és emeltek - a hagyományokhoz híven - egy szép magas májusfát. Sokan összejöttek a kultúrház udvarán, ahol előkészítették a fát, és végighaladtak vele Mözs főutcáján, egészen a Szentháromság-szoborig. A menetet a Polgárőrség autója vezette fel, és a rendőrség kocsija biztosította, a sor végén.
Miután felállították a fát énekeltek és táncoltak, majd visszamentek a kultúrházhoz, ahol a vidám csapat közösen elfogyasztott ebédre egy majálishoz illő finom virslit.

Az ünnepségen Édesapám is részt vett, és a fényképeket is ő készítette.


A májusfa feldíszítése a kultúrház udvarán....Apukám a kép közepén áll...
Elindul a menet a Szentháromság-szoborhoz....
Mindjárt áll a fa....


Énekszóval körültáncolják a májusfát a résztvevők...

Apukám elöl, a kép közepén....


A résztvevők csoportképe...Végezetül két kép, a virsli ebéd után - már minden elfogyott, lehet beszélgetni....


4 megjegyzés:

 1. Olyan jó látni, hogy vannak még helyek ahol összetartanak, együtt ünnepelnek az emberek...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Mözsön szerencsére összetartóak az emberek, odafigyelnek egymásra. Ha nem is túl sűrűn, de több összejövetel van évente.

   Törlés
 2. Látom Mözsön még tartják a hagyományokat, így a fiatalok is átvehetik majd az idősebbektől. Jó hangulatú nap lehetett. Nálunk sajnos már évek óta nem állítanak májusfát,sőt még a fiatal lányoknak sem. 1 volt az utcánkban, (talán az egész faluban) a nagypapa állította a 6 éves kisunokájának.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönjük kedves Éva! Jó hangulatú volt a rendezvény, szerencsére Mözsön még tartják a hagyományokat, sokszor vannak összejövetelek!

   Törlés