Magamról

A Mözstől 10 km-re fekvő Szekszárdon születtem, és huszonöt éves koromig Mözsön laktam. Férjemmel Budapesten élek, egy felnőtt lányunk van. Szeretem Óbudát, ahol lakunk, a környező hegyekkel, és kedvencemmel a Pilissel, ahova sokat járunk kirándulni. Itt vagyok itthon, de Mözs mindig is az otthon marad számomra.
Most itt néhány képben szeretném bemutatni a falut, ami nagyon kedves számomra, ahol felnőttem, és ahova mindig szívesen térek vissza. A település egy - a világháborúk hősi halottainak és a faluból kitelepített német nemzetiségű családoknak tisztelgő - emlékművel, egy szép templommal, egy gondozott kálváriával és egy gazdagon berendezett tájházzal is büszkélkedhet. A tájházban két német nemzetiségű, és  egy székely szoba látogatható.
Aztán szeretném bemutatni Szüleim szép kertjét, a nyíló virágokkal, és virágzó kaktuszokkal.
Ezen kívül betekintést nyerhetünk a mözsön megrendezett egyéb időszaki kiállításokról, megemlékezésekről, rendezvényekről....
De megtalálhatóak régi fényképek és az emlékezés pillanatai is...

Végül Édesapámnak a Német Nemzeti Klubbal és a mözsi barátaival tett kirándulásainak képeivel,  valamint a Mözsről tett családi kirándulásaink képeivel szeretném zárni a látnivalók sorát. 
Ha otthon járunk, és engedi az időjárás, szívesen kirándulunk a környéken, és kicsit távolabb is...

Elektronikus levélben itt vagyok elérhető: katalin595@gmail.com

(c) Mözsi séta - Az oldalon szereplő képeim bárminemű felhasználásához kérje előzetes engedélyemet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése