2020. február 12., szerda

Séta a Varsádi halásztavak mentén


Varsád Tolna megye középső részén fekszik, a Tolnai–Hegyhát dombjai közt, Szekszárdtól 30 kilométerre északnyugatra, Gyönk délkeleti szomszédságában.

A gyönki Német Nemzetiségi Tájház megtekintése után indultunk hazafelé, de útközben még megálltunk és sétáltunk egy jót a szép napsütésben a Varsád határában elterülő halastavak mentén. 
A Kalaznó és Sárszentlőrinc között hosszan elnyúló keskeny tavak mentén autóval mentünk egy darabig, közben többször megálltunk és kiszálltunk, hogy sétáljunk a part mellett, gyönyörködjünk a tájban és a gazdag madárvilágban....

A felvételek 2019. október 26-án készültek.





Édesapám és férjem

Apukám mint Toldi Miklós 😊







Sok madár él itt, csak sajnos tőlünk nagyon messze voltak....


























4 megjegyzés:

  1. Ahogy utána néztem neten ezeknek a halastavaknak, egy örvendetes tényről olvastam. Bámulatos, ahogy egy természetszerető ember, ilyen formában is gazdagítja az élővilágot, hogy halastavakat épít, sőt erdősítést is tervezett.
    Így szól a Varsádi-tavak létrehozójáról az ismertető:
    "Czikk Lászlónak, olyannyira összeforrt a nevével a cége, hogy mindenki Czikkhalasnak emlegeti. Nyilvánvaló, hogy ez nincs is ellenére. Háromszáz hektáron létesített halastavakat. Megdöbbentőnek tartja, hogy előtte évente hétmillió köbméter kiváló minőségű víz hasznavehetetlenül kifolyt az országból. A közeljövőben erdősítést tervez, s még újabb tavakat is szeretne építeni. "

    Egyébként nagyon szép a tavak környéke, teli gazdag növény és állatvilággal.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük kedves Kincse, hogy utánanéztél és minket is tájékoztattál 😊

      Törlés
  2. Szép csendes hely igazi kikapcsolódás jelenthez a séta!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük Éva, szép séta volt, és az idő is kellemes volt 😊

      Törlés