2018. július 19., csütörtök

"Ízőrzők Mözs" - a Duna Tv-ben, 2018. július 28-án
Az Ízőrzők műsor mözsi epizódja 2018. július 28-án, 11.20 órakor látható majd a Duna tv-én.


 Aki lemaradt róla megnézheti a youtu.be oldalán, ITT.Még április 23-24-én járt szülőfalumban, Mözsön az "Ízőrzők", akkor készültek a felvételek, amiből az elkészült epizód most lesz látható.

A mözsi rész ismertetője, a Duna Tv műsorújságából: "Tolna megye névadó településének nagy múltú városrésze Mözs. Történelmi sorsfordulói sokféle nemzetiségűvé tették ezt a helyet. Lakói őrzik őseik sváb és bukovinai székely hagyományait. Az Ízőrzők műsorában a Civil Ház Falumúzeumában beszélgettünk a régi időkről, a helyi viseletekről. A Német Nemzetiségi Asszonykórus is itt lépett fel. Ellátogattunk Verseghy Ferenc fazekas népi iparművészhez, aki a Verseghy-féle habán megalkotója.
Bemutattuk a Lovas Ferenc építész tervei alapján, jó ízléssel és hagyománytisztelettel felújított régi sváb épületet, ahol a konyhába is beengedtek bennünket. Itt készült a mözsi ételek egy része. Sült paprika fokhagymás buzsdéval, pirítóssal, Saláta leves, Töltött tyúk ecetes pityókával, Gőzgombóc gyümölcsmártással (Dampf knedl), Főtt csirke petrezselymes mártással (Pederszil pri) és torma szósszal (Krépráj), Kitolófánk (Schpritz krepl)."


Sült paprika fokhagymás buzsdéval, pirítóssalSaláta levesTöltött tyúk ecetes pityókával
Gőzgombóc gyümölcsmártással (Dampf knedl)Főtt csirke petrezselymes mártással (Pederszil pri) és torma szósszal (Krépráj)Kitolófánk (Schpritz krepl)


A felvételen én is ott voltam, az ott készült képeket itt lehet megnézni.
5 megjegyzés:

 1. Örülök hogy már tudod pontosan a dátumot ! Felírom magamnak és nézem majd!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Mi is nagyon várjuk már, hogy milyen is lesz? :-)

   Törlés
 2. Lehet, hogy nem jól írtam le a receptet, de úgy tűnik, többet nem is tudom megtalálni. A kitolófánkhoz nem tartozik tojás és cukor sem? Ha lehet, kérek választ, hogy pontosítani tudjam . Köszönöm előre is! Patakiné

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Patakiné! Az Ízőrzők mözsi epizódja az alábbi youtube címen nézhető meg, ahol a kitolófánk készítése a felvétel vége felé tekinthető meg:

   https://www.youtube.com/watch?v=QuSZb-7CLRo&feature=youtu.be

   További jó sütést kívánok!

   Törlés
  2. Elfelejtettem írni, természetesen van benne tojás is, és cukor is :-)

   Törlés