2021. július 4., vasárnap

Édesapám kaktuszai - 5. rész, a gyönyörűen nyíló kaktuszok 2021. nyarán


Az alábbi szép felvételeket Édesapám készítette az üvegházában, több alkalommal, ahogy a kaktuszainak virágai kinyíltak. A legtöbb ilyenkor kora nyáron virágzik, az egész apróktól a nagyobbakig. Van amelyik csak egy alkalommal mutatja a szépségét, de van amelyikben 3-4 napig is gyönyörködhetünk, de éjjelre mindegyik becsukódik. Kivéve egy-két ritka fajt, amelyik éjszaka nyílik ki.
De van néhány fagyálló kaktusz is közöttük, ezek az üvegház előtti asztalon állnak. Télen a fűtetlen üvegházban várják a kitavaszodást.

Sorozat végén egy aranyos kis gyík is látható, melyet a cukorsüveg fenyőn sikerült lencsevégre kapnia. A sort egy pünkösdirózsa és egy húsvéti kaktusz zárja.

A felvételek 2021. nyarán készültek.



























































































6 megjegyzés:

  1. Csodálatosak ezek a kaktuszok, egyik szebb színű mint a másik. Lila a kedvenc színem de volt egy nagyon szép tégla színű is köztük. Édesapád nagyon ért ezekhez a virágokhoz felüdülés lehet bennük gyönyörködni!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük szépen kedves Éva, Apukám nevében is! Valóban nagyon szépek voltak, amikor virágoztak, kár hogy akkor én sem láttam őket élőben.

      Törlés
  2. Jaj, de szépek. Olyan a látvány, mindha egyszerre virágozna...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük szépen Kati! Nagyon szépek voltak, több héten keresztül virágoztak, de mire mi hazamentünk, már alig egy-kettőn volt virág.

      Törlés
  3. Csodálatosak! Gratulálok Apudnak!
    Sok puszi:ÁGI

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük szépen Ági, mi is puszilunk 😊.

      Törlés