2015. augusztus 19., szerda

A Mözsi Német Nemzetiségi Klub Énekkara az Óbudai Búcsún - 2015. június 28-án


Óbudán, a Főtéren vidám esemény zajlott 2015. június 28-án, az Óbudai Búcsú nemzetiségi kórus- és néptáncbemutató programja.

Mi sajnos nem tudtuk megnézni - pedig közel lakunk a Főtérhez, ahol a rendezvény zajlott -, de épp akkor nem tartózkodtunk itthon. Édesapám viszont ismét elkísérte a mözsi énekkart, így ő tudott fényképezni.
A résztvevők nagy részének sajnos nem tudjuk a nevét.

Az egykor messze földön híres Óbudai Búcsú, a „Kirschen kiritog” (Cseresznyés búcsú), mintegy 300 éves múltra tekint vissza. Eredetileg a Szent Péter és Pál Főplébánia templom védőszentjeinek a búcsúja volt, és a Főplébánia templom körül tartották. Évről-évre nagyon sok látogatót vonz a június utolsó teljes hétvégéjén megrendezett, kétnapos Óbudai Búcsú. A Braunhaxler Óbudai Német Hagyományokat Ápoló Egyesület kezdeményezésére rendezi meg Óbuda Békásmegyer Önkormányzata a 250 éves hagyományokkal rendelkező Óbudai Búcsút. Bár a mostani rendezvények sokban eltérnek az évtizedekkel ezelőtti vigasságoktól, azért néhány fontos momentum ma is megegyezik. Az első napon folyamatos koncertek zajlanak, a második napon inkább a hagyományőrző programok: Nemzetiségi kórustalálkozó, néptáncbemutatók, utcabál, kirakodóvásár, és sok-sok családi program várja az Óbuda Fő terére látogatókat.

Idézet innen.


A Főtér, ahol a rendezvényt tartották

A mözsiek csoportja

A Mözsi Német Nemzetiségi Klub Énekkara. És még az ezt követő 7 képen vannak ők.A Tolnai Német Nemzetiségi Baráti Kör énekkara

A Soroksári Vidám Favágó Fiuk

Bár én nem voltam ott, de úgy tűnik, hogy ők voltak a nap fénypontja

Tényleg vidám fiuk.....


Repülnek a botok

4 megjegyzés:

 1. Polgár Éva írta

  Nem tudom, közülük kik voltak a Mözsiek, de jó kis buli lehetett.
  Szép ruhák, ügyes táncosok, vidám társaság.
  Köszönjük a képeket

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Valóban szép délután lehetett, ha csak a képeket nézzük, akkor is látszik :-)
   Hogy melyik csoport a mözsi, az oda van/volt írva a képaláíráshoz. De most még odaírtam mellé, hogy a következő 7 képen is ők vannak.

   Törlés
 2. Mennyi szép viseletes ruha !! Nagyon tetszett ez a sokszínűsége a rendezvénynek. Nagyon jól "átjön" a vidám hangulat Édesapád fotóin ! De jó, hogy ő fényképezett !! Nélküle most nem is tudnánk erről a kedves hangulatú mulatságról.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönjük! A vidám hangulat valóban nagyon jól látszik a képeken. Jó nézni őket!

   Törlés